Pescadors d'Alçada és el nom de les sortides en barca que organitza el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) amb la col·laboració del Port de Tarragona. L'objectiu de les mateixes és conèixer d'aprop les diferents espècies d'aus marines i altres animals que viuen al mar i que no són fàcils d'observar des de la costa. Al mateix temps, la barca ens ofereix una perspectiva nova del litoral tarragoní, on es poden observar la ciutat de Tarragona, la Pineda de Vila-seca, el Cap de Salou, etc.
Els monitors som els ornitòlegs Albert Cama, l'Estel Blanch, el Pitu Nolla i la Laura Solé.

29 de febrer de 2020

El passat dissabte 29 de febrer vam inaugurar les sortides de l’any 2020 amb un dia prou agradable a terra ferma, però amb una mica de mar de fons que va fer que ens moguéssim més de l’esperat.

En aquest any 2020, s’inicia una nova etapa en les sortides de pescadors d’alçades amb la incorporació de nova gent a l’equip. Sembla que portem molt bon rumb!!! Es van estrenar l’Estel Blanch, el Pitu Nolla i la Laura Solé, tot i que vam poder comptar amb la companyia de la Matxalen Pauly, qui ens seguirà acompanyant molt sovint tot i deixar d’estar implicada en l’organització de les sortides.

La sortida va comptar amb les espècies més habituals en aquesta època de finals d’hivern, fent un llistat complert i representatius, però sense cap sorpresa ornitològica. No obstant, la sorpresa va venir donada pels cetacis, en concret un petit grup de dofins llistats que vam poder veure i gaudir de com es posaven durant uns minuts a la proa de la barca fent caure la baba a tots els que érem a bordu.

Aquesta espècie sol trobar-se en aigües més profundes i va ser tota una sort poder-los gaudir tant de temps i tant d’aprop.

Agraïm molt les imatges que hem rebut de la Matxalen Pauly, el Ricard Busquets, el Jordi Chamagué, el Xavier Martínez i la Rosa Matesanz. Com sempre tant difícil poder escollir entre les fotos rebudes. Un plaer comptar amb aquests colaboradors i companys de mar de luxe!!!!5 Dofins llistats (Stenella coeruleoalba)

1 Cabussó emplomallat (Podiceps cristatus
2 Baldrigues mediterrànies (Puffinus yelkouan)
Baldrigues balears (Puffinus mauretanicus)
5 Mascarells (Morus bassanus)
Corbs marins grossos (Phalacrocorax carbo)
2 Paràsit gros (Stercorarius skua)
Gavines capnegres (Larus melanocephalus)
Gavines vulgars (Chroicocephalus ridibundus)
Gavina corsa (Larus audouinii)
Gavians foscos (Larus fuscus
Dofí llistat (Stenella coeruleoalba) amb un paràsist a l'aleta dorsal!!     Foto: Ricard Busquets

Dofí llistat (Stenella coeruleoalba)     Foto: Jordi Chamagué

Dofí llistat (Stenella coeruleoalba)     Foto: Matxalen Pauly

Baldriga balear (Puffinus mauretanicus)     Foto: Jordi Chamagué

Baldriga balear (Puffinus mauretanicus)     Foto: Jordi Chamagué
 
Baldriga balear (Puffinus mauretanicus)     Foto:Xavier Martínez
 
Gavià fosc (Larus fuscus)     Foto: Jordi Chamagué

Gavià fosc (Larus fuscus)     Foto: Matxalen Pauly

Baldriga balear (Puffinus mauretanicus)     Foto: Matxalen Pauly
 
Corb marí gros (Phalacrocorax carbo)     Foto: Matxalen Pauly
 
Corb marí gros (Phalacrocorax carbo). Un ocell que visita Tarragona per passar l'hivern com a mínim des de l'any 2007. Aquest veterà, va neixer ja fa 15 anys al sud de Noruega     Foto: Rosa Matesanz
 
Corb marí gros (Phalacrocorax carbo)     Foto:Xavier Martínez
 
Mascarell (Morus bassanus)     Foto: Jordi Chamagué

Mascarell (Morus bassanus)     Foto: Matxalen PaulyCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada