Pescadors d'Alçada és el nom de les sortides en barca que organitza el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) amb la col·laboració del Port de Tarragona. L'objectiu de les mateixes és conèixer d'aprop les diferents espècies d'aus marines i altres animals que viuen al mar i que no són fàcils d'observar des de la costa. Al mateix temps, la barca ens ofereix una perspectiva nova del litoral tarragoní, on es poden observar la ciutat de Tarragona, la Pineda de Vila-seca, el Cap de Salou, etc.
Els monitors som els ornitòlegs Albert Cama, l'Estel Blanch, el Pitu Nolla i la Laura Solé.

9 de maig de 2015

Va ser una sortida molt agradable, com sempre que no bufa mestral o llevant! Pot ser la llista d’espècies que vam veure és una mica curta i hi dominen les estiuenques com la baldriga balear, els ocells de tempesta, les gavines corses, o els xatracs becllargs. Els gavians argentats, al contrari que a l’hivern, són molt més abundants que els gavians foscos. També vam observar algunes espècies que són més pròpies de l’hivern però que encara hi queden alguns exemplar que no van marxar cap a les zones de cria.

Però l'observació més interessant de la jornada van ser els tres frarets que es van arribar a veure! Dos d’ells a més, bastant a prop de la barca! Aquests bitxos no segueixen la barca com la resta d’espècies, normalment es cabussen durant llargues estones i fugen de la presència de la barca. Per tant, fer-los fotos acostuma a ser més difícil i normalment surten en postures lletges.
Aquesta vegada tenim poques imatges per compartir amb vosaltres, però són ben maques! Gràcies Joan Sabaté per, com sempre, compartir amb tots nosaltres algunes de les teves fotos!

Ara ja toca descansar i a l’hivern que vé tornarem a l’ataque! que passeu un molt bon estiu a tots!!! Fins la tornada!

Baldrigues balears (Puffinus mauretanicus)
≥3 Ocells de tempesta (Hydrobates pelagicus)
1 Corb marí gros (Phalacrocorax carbo)
1 Gavina capnegra (Larus melanocephalus)
Gavines vulgars (Chroicocephalus ridibundus)
Gavina corsa (Larus audouinii)
Gavià fosc (Larus fuscus)
Gavià argentat (Larus michahellis)
Xatracs becllargs (Sterna sandvicensis)
3 Frarets (Fratercula arctica)


Baldriga balear (Puffinus mauretanicus)       Foto: Joan Sabaté

Fraret (Fratercula arctica)       Foto: Joan Sabaté

Xatrac becllarg (Sterna sandvicensis)      Foto: Joan Sabaté

Xatrac becllarg (Sterna sandvicensis)      Foto: Joan Sabaté

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada